Invalleerkracht basisonderwijs

Het lesgeven is een fantastisch vak. Ja, dat zijn echt de woorden uitgesproken door Peter van der Stoep. Na het schooljaar 2010-2011 besloot Peter van der Stoep om het onderwijs vaarwel te zeggen en zich te concentreren op een ander vak. Dit resulteerde in het volgen van de kleinkunstacademie Paul van Vlietacademie te Den Haag.

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus Peter besloot uiteindelijk om 26 maart 2018 weer in het onderwijs te gaan werken als basisschoolmeester. Dit keer echter als invalleerkracht in de groepen 1 tot en met 8, want zijn toekomst ligt in het theater. En als hij met succes de directeuren, de leerkrachten, de ouders, de kinderen en zijn bankrekening een plezier kan doen, dan is dat mooi meegenomen. Toch?  Hij besloot om zich aan te sluiten bij een grote invalpool en werkt al met successie op tientallen verschillende basisscholen.

 

Meester Peter is back in business en heeft succes, want hij wordt regelmatig teruggevraagd. Wil je meer informatie of hem inhuren, stuur dan een mailtje.

Even de balans opmaken

19-10-2018. Zo. Het is herfstvakantie. Tijd om even de balans op te maken wat betreft mijn succesvolle rentree in het onderwijs als invaller in het basisonderwijs. Hou je vast, want nu komen er wat cijfers (voor diegene die dat leuk vinden).

 

Ik heb sinds 26 maart 2018 (vorig schooljaar dus) tot aan de herfstvakantie 39 verschillende scholen bezocht. Deze scholen stonden in Leiden, Rijswijk, Delft, Leidschenveen, Voorburg, Den Haag, Lansingerland, Delfgauw, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Leiderdorp, Voorschoten en Leidschendam.

 

Was het een succes? Jazeker.

 

Want er was 1 school, die mij 11 keer heeft teruggevraagd. Twee scholen hebben mij 7 keer teruggevraagd. Ik mocht 6 keer terug naar 1 school, terwijl 2 andere scholen mij respectievelijk 5 en 4 keer hebben teruggevraagd. Op 5 scholen mocht ik 3 keer terugkomen, terwijl 8 scholen mij 2 keer terugvroegen. Op de rest van de 20 scholen ben ik nog maar 1 keer geweest, maar wat niet is kan nog komen.

 

Maar waar ging de reis nu naar toe? Het meeste keer mocht ik opdraven in Delft (21 keer op 9 verschillende scholen). In Leiden mocht ik 20 keer naar 4 verschillende scholen. Hierna komt Den Haag, waar ik 12 keer naar 4 verschillende scholen mocht reizen. In Pijnacker-Nootdorp mocht ik 9 keer naar 3 verschillende scholen, terwijl ik in Zoetermeer 7 keer naar 4 schillende scholen mocht gaan.

 

Leiderdorp had 2 verschillende scholen, waar ik in totaal 5 keer naar toe mocht. In Rijswijk staan 4 verschillende scholen, waar ik 4 keer naar toe mocht en Voorburg en Voorschoten (het zal in de naam liggen) hadden 2 scholen waar ik elk 3 keer naar toe ging. In Leidschenveen ligt 1 school, waar ik al 1 keer naar toe mocht. Tot slot hadden Lansingerland, Delfgauw, Leidschendam en Den Hoorn allebei 1 school, waar ik 1 keer mocht opdraven om daar een groep over te nemen.

 

In alle groepen (ja, ik heb ze allemaal lesgegeven… de groepen 1 tot en met 8) heb ik met plezier gestaan.  Ik heb tot nu toe 27x ingevallen in groep 7, 24x in groep 4, 22x in groep 5 en 17x in groep 1/2. Ik heb tot nu toe 13x groep 8 mogen lesgeven, groep 6 heb ik 11x verblijd met mijn komst, terwijl groep 3 in totaal 9x mijn snoetje heeft mogen aanschouwen. Als we ervan uitgaan dat de onderbouw groep 1/2 en 3 is, de middenbouw groep 4 en 5 en de bovenbouw groep 6, 7 en 8 is, dan heb ik 26x in de onderbouw, 46x in de middenbouw en 51x in de bovenbouw lesgegeven. Als de middenbouw groep 3, 4 en 5 behelst, dan heb ik 17x in de onderbouw gezeten en 53x in de middenbouw en nog steeds 51x in de bovenbouw. Het is in ieder geval goed te zien, dat ik breed inzetbaar ben.Nu is het herfstvakantie. De week na de herfstvakantie is al weer helemaal volgepland. In november werk ik 17 dagen (vier dagen in de week). Hiervan zijn er al 11 dagen volgeboekt. Dat is afgerond al 65%. Je kunt dus met recht zeggen, dat het invallen succesvol is. Iedereen een fijne herfstvakantie!!