Alle blogs op een rij

Hier zijn de blogs terug te lezen, die ik elke vrijdag online heb gezet en horen bij 'de winst van het verlies'. Lees over de start van de strijd tegen de kilo's, die nog steeds doorgaat en doe er je voordeel mee.

Blog 23:

Vrijdag 8-9-2017:

 

Mijn allerlaatste blog. Ja, je leest het goed. Ik stop met het bloggen in de strijd tegen de kilo’s. Nee, niet omdat de strijd klaar is. Nee, niet omdat ik ga stoppen met “de winst van het verlies”. Daar ga ik gewoon mee door. Nee, ik ga stoppen omdat volgende week vrijdag de eerste lesdag van de Paul van Vlietacademie ervoor zal zorgen dat ik er geen tijd meer voor zal hebben. Maar ik blijf wel wegen. De tussenstand is dus wel te volgen. Hoe dat in zijn werk gaat zal ik straks vertellen. Eerst voor de laatste keer in een blog te lezen; ‘Het magisch meetmomentje’. Op de foto is te zien, dat ik vanochtend 102,1 kg woog. Dit is in vergelijking met vorige week een afname van 1,6 kg en een week voor de start van de opleiding is er 32,9 kg verdwenen. Dit heb ik in vijf maanden bereikt. Het is zelfs nu denkbaar dat ik over niet al te lange tijd twee cijfers op de weegschaal zie en niet drie (wanneer ik onder de 100 kg uitkom).

 

Dit is de reden, waarom ik nog wel ga wegen en het bij hou op de getallen en cijfers pagina. Om daarop te komen, klik dan hier. Bovendien blijf ik hopelijk mensen inspireren, want in mijn optiek is het voor iedereen mogelijk om hetzelfde te doen als ik. Je moet namelijk niet minder eten en drinken, maar anders eten en drinken. Je moet dingen opofferen om zo’n resultaat te bereiken. En je moet er hard voor blijven werken. Ik ben daarom deze week begonnen met te trainen op maandag en op donderdag. Deze trainingsintensiteit in de sportschool heeft mijn lichaam nu gewoon nodig, dus dit blijft doorgaan. Bovendien vind ik het leuk om te doen.

 

En daar heb je gelijk het laatste punt, wat ik wil aanstippen. Het moet leuk blijven. Dus wil je afvallen, zorg dan dat je anders gaat eten en drinken, ga gestructureerd sporten (en wel datgene wat je leuk vindt) en wees streng voor jezelf. Het gaat niet gemakkelijk, maar niets is gemakkelijk in het leven. Er is geen alomvattend recept voor het afvallen. Wil je het echt, dan lukt het je ook. Daar ben ik van overtuigd geraakt. Mij lukt het ook.

 

Ik wil iedereen alvast een fijne vrijdag, een fantastisch weekend en een heerlijke volgende week toe wensen. Wil je trouwens advies, vraag het me gerust op de sociale media, in ‘real life’, via de mail of via de telefoon (maar bel niet met een anoniem nummer, want die neem ik nooit op). Misschien tot ooit.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 22:

Vrijdag 1-9-2017:

 

Het is nu vijf maanden geleden, dat de reis van “de winst van het verlies” is ingezet. Ja, mensen. Vijf maanden geleden na afloop van ‘de maand’ (de gratis proeflessen aan de Paul van Vlietacademie) besloot ik dat het genoeg was. Ik was toen 39 jaar (ben nu 40) en ik keek naar mijzelf en schrok toch wel. Ik woog toen 135 kg en kwam tot de conclusie, dat wanneer ik wil slagen in het theater (en überhaupt in het leven) dat ik snel iets moest gaan doen. Dat het op dat moment 1 april was, wat een grap karakter oproept, deerde mij niet. Dit was immers geen grap. Nu na vijf maanden ben ik vanochtend weer op de weegschaal gaan staan voor het MM’tje (het magisch meetmomentje).

 

Wanneer je de foto bekijkt, zie je dat ik nu 103,7 kg weeg. Dit betekent, dat ik in vergelijking met vorige week er maar liefst 2,2 kg heb afgehaald. Ik ben dus nu na vijf maanden 31,3 kg kwijt. Ik ben eigenlijk supertrots nu. In vijf maanden heb ik ruim 31 kilogram eraf gehaald. Dat is me even wat zeg, En de grens van 100 kg komt nu wel erg snel in zicht. De eindspurt is ingezet, want ik hoopte vorige week, dat wanneer de school begint ik deze magische grens zou bereiken. Het is mogelijk. Het is gewoon echt mogelijk. En wat ik nog leuker vind, is dat ik mij gewoon fantastisch voel. Mijn lichaam past zich redelijk aan en ik kan lichamelijk veel meer dingen aan.

 

Natuurlijk gaat het niet altijd van een leien dakje. Ik merk namelijk dat mijn lichaam ook ‘groeipijntjes’ ontwikkelt. Het is niet echt pijn, want er is goed mee te leven. Toch is het soms een beetje irritant, maar ook begrijpelijk. Mijn lichaam heeft steeds moeten leven met het dragen van een gewicht. Nu dit gewicht er nagenoeg niet meer is, moet het zogezegd resetten. Vooral mijn rug heeft hier een beetje last van. Maar ja, het hoort er bij en zoals ik al eerder zei, is er mee te leven. Bovendien zorgen de twee keer in de week sportschoolsessies ervoor dat ik gewoon door kan gaan met leven. Ik zit nu in een flow en daar blijf ik mee doorgaan.

 

Voordat ik ga stoppen wil ik nog wel even doorgeven, dat ik over twee weken de blog van “De winst van het verlies” zal aanpassen en misschien zelfs ga stoppen. Ik ga natuurlijk niet stoppen met afslanken en sterker worden, maar de start van de lessen op de academie is een nieuw punt in mijn leven. Jullie horen er volgende week meer over. Nu ga ik mijzelf voorbereiden op een nieuwe sportschoolsessie. Ik wens iedereen een fijne dag, een heerlijk weekend en vooral een mooie volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 21:

Vrijdag 25-8-2017:

 

“Nog drie weken te gaan.” Deze zin hoor ik al minutenlang sinds ik wakker ben geworden vanochtend. Het is namelijk vandaag over drie weken, dat ik een nieuwe start maak in mijn carrière. Na een interessante periode als onderwijzer en een succesvolle reis als dichter, ga ik eindelijk beginnen aan de Paul van Vlietacademie. De opleiding, die enorm bij mij zal passen, want ik ben een podiumdier. Ik zal slagen als theaterpersoonlijkheid en zo mijn lang verwachte droom in vervulling zien gaan. Ik was namelijk voordat ik naar de PABO ging om meester te worden al zeer geïnteresseerd om naar de kleinkunstacademie te gaan. Ik koos toen voor het ene, terwijl mijn hart het andere wilde. Dus nog drie weken te gaan en ik ga mijn echte droom achterna. En dat ik er veel voor over heb, dat is nu wel duidelijk. Laten we namelijk eens gaan kijken naar het wekelijks meetmomentje.

 

Als je naar de foto kijkt, dan zie je dat ik nu 105,9 kg weeg. Dit is in vergelijking met vorige week een verlaging van 1,0 kg. En sinds 1 april 2017 ben ik nu 29,1 kg kwijt. De dertig kilogram grens is in zicht en die ga ik natuurlijk halen. Ik moet er wel bij zeggen, dat ik er nog steeds heel veel voor doe en heel veel voor laat. Ik snoep niet, ik neem in de avond geen zoete tussendoortjes, geen alcohol of frisdrank en ik sport nog steeds twee keer in de week in de sportschool. En wat ik nu ook merk, is dat ik best in een week één of twee keer iets zoets of iets extra’s kan en mag nemen. Neem nu afgelopen zondag. Ik ben in het bezit van een lieve labrador genaamd Roxy van 2 ½ jaar en afgelopen zondag gingen we naar Venlo om daar een hele middag lekker te wandelen met de broertjes en zusjes van Roxy (en hun aardige baasjes natuurlijk). Logischerwijs kregen we hierna een stuk vlaai te eten. Dit kon ik natuurlijk niet afslaan, want ik hou van Limburg (ik kom er graag) en haar vlaaien. En zie. Het had geen effect op mijn gewicht.

 

Om zoiets te bereiken, moet je dus veel doen, maar je kunt nog steeds een heerlijk leven leiden. Ik voel me namelijk fantastisch. Geestelijk en lichamelijk, dus ik hoop dat ik veel mensen aansteek. Ik ga mij nu voorbereiden op een goede sportschool sessie. Ik wens iedereen een fijne vrijdag, alvast een goed weekend en een fantastische volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 20:

Vrijdag 18-8-2017:

 

Voordat ik begin wil ik het even met jullie hebben over het woordje; ‘Aanpassen’. Kijk eens goed naar dat woord. Aanpassen. Het is een werkwoord van (maar) negen letters en toch een grote betekenis. Want de mens heeft er vaak moeite mee. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen is aanpassen best moeilijk. Wanneer je in een dusdanige strijd tegen de kilo’s en de strijd om een betere conditie en kracht verwikkeld bent, dan is aanpassen een must om te slagen. Je dient namelijk jouw eigen leefpatroon aan te passen aan een gezonde stijl. Daarom heb ik een kleine afkeer tegen een dieet, zoals dat over het algemeen bekend is. Een dieet heeft namelijk over het algemeen een begin en een eind. Dus pas je je maar kort aan. Ik merk nu gewoon dat dit op de langere termijn niet werkt. Wil je echt resultaat zien en dit ook behouden, dien je volledig alles aan te passen. Hier kom ik zo op terug. Eerst maar even het wekelijks meetmomentje.

 

Wanneer je naar de foto kijkt, dan zie je dat de tussenstand nu: 106,9 kg is. Dit betekent, dat in vergelijking met vorige week er 1,3 kg van af is en dat ik sinds 1 april nu 28,1 kg kwijt ben geraakt. Ik ga dus nu op naar de 105 kg grens (dan zou er 30 kg af zijn). Maar goed, ik zal in de toekomst mijzelf ook daar op moeten aanpassen. Want er gaat een moment komen, dat het minder hard zal gaan. En ik hoop eigenlijk stiekem dat dit moment ook snel gaat komen (anders blijft er straks niets meer van mij over). Ik merk namelijk dat mijn lichaam zich nu ook gaat aanpassen. Mijn uithoudingsvermogen en kracht begint nu zichtbaar en voelbaar toe te nemen. Dus zal mijn attitude op een gegeven moment zich ook moeten aanpassen. Net zoals het feit, dat ik deze week heb gesport op maandag en donderdag. De fitness is namelijk vandaag gesloten (jaarlijks onderhoud van de apparaten). Ik ben inmiddels verslaafd geraakt aan het sporten en de spiervermoeidheid (ik noem het expres geen spierpijn meer), dus moest ik mijn weekprogramma aanpassen.

 

Jij, als lezer zijnde, zal zich binnenkort ook moeten aanpassen, want ik zit er over te denken om in de toekomst niet meer één keer per week mijn strijd te delen. Dit komt dat weer, omdat het meetmomentje steeds iets minder belangrijk aan het worden is. Maar totdat dit moment zal komen, wens ik iedereen een fijne vrijdag, een heel goed weekend en alvast een fijne volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 19:

Vrijdag 11-8-2017:

 

Onder het genot van twee haringen met ui als ontbijt (zie foto onderaan de blog), gaan mijn gedachten terug naar de afgelopen week. Ik vraag me af, waar het woord spierpijn vandaan komt. Want de spierpijn die ik ervaar, zie ik niet als pijn. Als het de volgende dag na het sporten namelijk echt pijn zou doen, dan heb ik iets verkeerds gedaan. En aangezien ik een persoonlijke coach heb ik de sportschool zit dat er niet echt in. Nee, ik ervaar eigenlijk elke week op woensdag en zaterdag (de dagen na de sportschoolsessies) een soort spiervermoeidheid. En dat is gewoon een heerlijk gevoel. Spierpijn is gewoon een verkeerd woord. Zo nu, ik dit punt gemaakt heb ga ik eerst jullie vertellen wat de resultaten zijn van het MM’tje (het magisch meetmomentje) is.

 

Wanneer je de foto hiernaast bekijkt, dan is te zien dat mijn gewicht nu 108,2 kg is. In vergelijking met vorige week is er dus 0,9 kg af. Wanneer ik terug ga naar 1 april, dan zie ik dat ik totaal. 26,8 kg kwijt ben. Een heerlijk gevoel en vooral een stimulans om naar de 100 kg grens te gaan. Deze week heb ik ook weer een stimulans gekregen, want afgelopen woensdagmiddag ben ik bij het afstuderen geweest van studenten aan de Paul van Vlietacademie. Het was echt fantastisch om te zien, wat deze schitterende opleiding voor resultaten opbrengt. Zoveel diversiteit en het zorgde ervoor dat ik niet kan wachten tot het 9 september is (dat is de introductiedag van deze school). Op 15 september heb ik de eerste schooldag. Tevens heb ik deze week de eerste aanbetaling gedaan van het collegegeld, dus niets staat mij meer in de weg om een echt theaterdier te worden.

 

Verder heb ik deze week ook weer veel gelopen met mijn hond Roxy (een labrador van 2 en een half jaar). Echt geweldig om dit weer te kunnen. Maar goed, zoals jullie weten ga ik zo weer naar de sportschool, want elke dinsdag en vrijdag ben ik tussen 8.30 uur en 10.15 uur in de sportschool te vinden (om daarna nog twee uur te werken als postbezorger). Ik heb er gewoon weer zin in. Ik wens iedereen een fijne vrijdag, een fantastisch weekend en alvast een schitterende volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 18:

Vrijdag 4-8-2017:

 

“Succes smaakt zoet.” Aan deze zin moest ik vanochtend denken, toen ik weer op de weegschaal stond. Het is immers nu vier maanden geleden dat “De winst van het verlies” begon en het gaat voorspoedig. Ja, ik weet het. Vorige week had ik een mindere week. Ik moet eerlijk zeggen, dat die er wel meer kunnen gaan komen. Niet dat ik me laat ontmoedigen, maar ieder lichaam is anders en ieder lijf ontwikkelt zich op haar eigen manier. Ik vind het nog steeds leuk om elke week op vrijdagochtend te wegen, maar ik merk dat het fit zijn, werken aan spierkracht en conditie steeds belangrijker worden. Nu weet ik dat er vele mensen mijn blog volgen, maar het zou best wel kunnen zijn, dat ik in de maand september besluit om één keer in de twee weken te wegen. Hou daar wel rekening mee, want wanneer ik start op de Paul van Vlietacademie, is het moeilijker om op vrijdag een blog bij te houden. Maar goed, dat zien we wel. Nu eerst het magische meetmomentje van deze week.

 

Wanneer je namelijk op de foto kijkt, dan is de grens van 110 kg inmiddels gepasseerd. Vanochtend woog ik 109,1 kg. Dit betekent dat in vergelijking met vorige week ben ik 1,9 kg verloren en de tussenstand over de hele periode (vier maanden) is een verlies van 25,9 kg. Ik loop dus twee maanden voor op mijn schema (ik zou namelijk na zes maanden op de helft moeten zitten). Succes smaakt dus zoet, want ik ben hier dus toch erg gelukkig mee. Het is namelijk geen gemakkelijke reis. Ik sport me twee keer in de week onder begeleiding suf en probeer tussendoor veel rust te nemen. In de sportschool worden je spieren niet sterker, maar vooral in de rustmomenten tussen de sportdagen door. Bovendien moet je een ijzeren discipline aan de dag leggen, om dit proces vol te houden. Gelukkig heb ik die discipline en hou ik die.

 

Ik ga mijzelf nu voorbereiden om naar de sportschool te gaan. Ik wens iedereen een heel fijne vrijdag, een fijn weekend en alvast een fantastische volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 17:

Vrijdag 28-7-2017:

 

Mijn eerste blog als veertigjarige is een moeilijke. Het was een moeilijke week. Niet vanwege mijn verjaardag, want woensdag verliet ik lachend als dertiger en trad het domein van de veertigjarigen binnen. Nee, het was meer moeilijk wat betreft “De winst van het verlies”. Het vlotte deze week niet met het afvallen, terwijl ik gewoon mijn normale eetpatroon aan hield. Ja, tuurlijk heb ik op mijn verjaardag heerlijk Surinaams gegeten (eten uit het land, waar ik ooit weer ga wonen). Maar één keer heerlijk eten heeft natuurlijk geen effect. Nee, het heeft meer te maken met de ontwikkeling van mijn lijf en spieren. Het is dan uiteindelijk voor een mij een overwinning, dat ik vandaag 111 kg weeg. Dat is in vergelijking met vorig week 0,5 kg eraf. Er is nu sinds het begin 24 kg verdwenen. Dat is een schitterend resultaat, maar er is dus meer.

 

Mijn conditie verbetert met de dag en ook de kracht, die ik in mijn lijf heb neemt toe. Het was deze week dus even aanpassen en ik begin steeds meer de overtuiging te krijgen, dat er meer is dan alleen de kilo’s kwijt te raken. Natuurlijk wist ik vanaf het begin dat dit er aan zat te komen, dus eigenlijk had ik niet verbaasd moeten zijn. Maar als je zo’n reis aanzet, zoals ik op 1 april dit jaar begon focus je je in het begin zoals verwacht op het verlies van kilo’s. Ik besef nu dat het om meer gaat. Ga ik nu stoppen met het meten? Nee, dat niet. Want ik ben nu benieuwd hoe dit in de toekomst zich gaat ontwikkelen. Ik laat mij niet van de wijs brengen en blijf bij het doel om begin september van dit jaar fit, slanker en vooral zelfverzekerder aan de studie aan de Paul van Vlietacademie te beginnen.

 

Ik ga mij nu voorbereiden op een heerlijke, zware, uitputtende maar inspirerende sessie in de sportschool. Ik wens iedereen een fijne vrijdag, een goed weekend en alvast een leuke volgende week.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 16:

Vrijdag 21-7-2017:

 

Het is weer vrijdag. Het einde van de week is in zicht. Een mooie week, maar ook een verwarrende week. Ik kom daar zo op terug, want natuurlijk is er elke vrijdag weer het MM’tje. Oftewel het Magisch Meetmomentje. Zoals je ziet is op de foto te zien, dat ik op dit moment 111,5 kg weeg. Ten opzichte van vorige week is er dus weer 1,2 kg af. Als ik kijk naar het begin van de actie “De winst van het verlies” op 1 april is er tot nu toe 23,5 kg als sneeuw voor de zon verdwenen. Wanneer dit zo doorgaat ben ik over ongeveer twee weken op precies de helft van het gewicht dat ik kwijt wil zijn. Toch wel een prestatie als ik eerlijk ben, toch? Maar goed, waarom was het een verwarrende week?

 

Afgelopen zondag gebeurde er iets heel aparts. Mijn verstand wilde heel graag opstaan en veel doen, maar mijn lijf wilde gewoon effe niet. Ik heb van de vierentwintig uur op een dag er volgens mij zo eenentwintig á tweeëntwintig uur geslapen. Alles ging in de vierde vertraging en niets lukte eigenlijk. Een hele rare gewaarwording, want ik wilde juist wel heel veel doen (ben en blijf een beetje een regelneef). Maar goed, soms moet je je dan overgeven en denken dat de volgende dag beter zal gaan. Ik heb natuurlijk de afgelopen maanden ook veel van mijn lijf gevraagd. Ik ga met “de winst van het verlies” als een tierelier en moet dan soms ook beseffen dat ‘de batterij weer opgeladen moet worden’. Nou, mensen, daar ben ik nu dus achter.

 

De rest van de week ging voorspoedig. Mijn website heb ik aangepast en ik voel mij fantastisch. Dat is de reden, dat ik voor alle volgers een bedankje op film heb gezet. Ik ga nu mij snel voorbereiden op weer een mooie, zware en dus fantastische sportsessie in de sportschool. Iedereen alvast een fijn weekend en een geweldige volgende week toegewenst. En oh ja, ik ben volgende week woensdag 26 juli jarig. Dan word ik 40. Het is maar even dat je het weet.

 

Groetjes van

 

Peter van der Stoep

Blog 15:

Vrijdag 14-7-2017:

 

Een nieuwe blog. Ik begin even met een moeilijk moment, want net als iedereen in Nederland ben ik ook zeer geschokt wat er met de voetballer Abdelhak Nouri is gebeurd. Dan ben je 20 jaar en stort je ter aarde tijdens een oefenwedstrijd met hartritmestoornissen. En nu heb je onherstelbare hersenschade. Het is ongelofelijk triest, zwaar en je wenst het niemand toe. Ik kon er niet omheen om dit even te vermelden, want mijn blog staat al maandenlang in het teken van gezondheid, sport en vooral leven. Verder was deze week een rare week. Instinctief voelde ik deze week, dat mijn lijf steeds sterker aan het worden is, door de aanwas van spieren. Daar kom ik zo op, Eerst het wekelijks meetmomentje. Op de foto is te zien, dat ik nu 112,7 kg weeg. Dit is in vergelijking met vorige week een daling van 0,8 kg en in vergelijking met één april is het een daling van 22,3 kg. Maar ben ik hier nu blij mee?

 

Natuurlijk. Deze week voelde ik aan dat mijn lijf dus sterker wordt. Bij het onderdeel planken in de sportschool lukt het mij nu om 3 x 1 minuut te planken (voor de uitleg hiervan, moet je maar even Googlen). Toen ik begon kon in 6 x 5 seconden planken. Een hele vooruitgang. Tevens ben ik met mijn hondje deze week op één dag enorm gaan wandelen en toen bereikten we de afstand van 7,11 km. Het ging eigenlijk zeer gemakkelijk en ik had ook geen lange hersteltijd nodig. Maar ik weet dat deze twee dingen een teken zijn, dat het afvallen misschien wat zou afnemen (eet en drankgebruik is al sinds één april hetzelfde). Ik had gegokt op een gewichtsverlies van 0,2 kg. Het is vier keer zoveel geworden, dus ik ben er zeer blij mee.

 

Ik ga zo weer mijzelf voorbereiden op een heerlijke sportronde in de sportschool, maar voordat ik afsluit wil ik nog even zeggen, dat ik de komende week mijn website een beetje ga aanpassen. De blog blijft hetzelfde, maar het krijgt een ander karakter. Aangezien de aanmelding aan de Paul van Vlietacademie nu definitief is en ik daar al voorbereidingen voor tref is het ook tijd om mijn website onder handen te nemen. Ik weet dat er veel mensen mijn blog volgen en daar ben ik zeer blij mee, dus ik nodig iedereen uit om de komende dagen mijn website in de gaten te houden. Ik wens iedereen alvast een fijn weekend en een fantastische volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 14:

Vrijdag 7-7-2017:

 

De eerste week van juli is bijna voorbij en ik voel mij fantastisch. Het was een bewogen week, maar daar kom ik zo op. Eerst het wekelijkse meetmoment. Het was namelijk vorige week zover, dat ik de grens van twintig kilo kwijtraken bereikt werd. Dolgelukkig begon ik aan deze week en zie daar, er is weer wat af. Ik weeg nu 113,5 kg. In vergelijking met vorige week is er 1,3 kg verdwenen en in vergelijking met de start ben ik nu 21,5 kg kwijt. Het wordt dus nu op naar de 110 kg. Wanneer die grens bereikt is, ga ik waarschijnlijk beginnen met fietsen samen met mijn labrador Roxy. Daardoor worden de weken nog leuker. Al was het dus deze week een bewogen week.

 

Allereerst was daar op maandag op een basisschool in Pijnacker de tryout van Duo Schaamteloods met de voorstelling ‘Some minutes of shame’. Dit is een voorstelling voor groep 8 en de brugklas middelbare school, dat ik samen met Michelle van den Doel heb gemaakt over het onderwerp: ‘seksuele voorlichting’. Het was een schitterende tryout, wat met succes werd ontvangen. Dat smaakt naar meer. Maar toen kwam de dinsdag. De herdenking aan het leven van collega dichter Camiel Aarts bij het crematorium in Diessen. Hij overleed kort geleden op 40 jarige leeftijd. Een ‘wake-up call’ voor mij, dus ben enorm blij dat ik ‘de winst van het verlies’ ben gestart. Het was mooi, indrukwekkend, maar ook emotioneel.

 

De rest van de week verliep voorspoedig, dus ik kan al met al terugkijken op een bewogen week, met een mooi weegresultaat tot gevolg. Voordat ik het vergeet; ‘Jullie kunnen mij nu ook sponsoren. Klik hier voor meer informatie.’ Ik ga nu weer voorbereidingen treffen voor de sportschool, want mijn trainer is weer terug van vakantie (en dat heb ik dinsdag geweten). Ik heb er weer zin in.

 

Ik wens iedereen alvast een fijn weekend en een fijne volgende week.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 13:

Vrijdag 30-6-2017:

 

We nemen twee zakken bintjes van vijf kilogram, twee zakken uien van één kilo, zeven pakken melk van één liter en zeventien eieren. Wat hebben we dan? De ingrediënten van een megaontbijt? Nee, we hebben in totaal het gewicht dat ik in drie maanden ben kwijt geraakt. Ja, mensen, het is weer vrijdag en ik heb weer gewogen. Het is nu drie maanden geleden en de tussenstand is nu 114,7 kg. Dit betekent dat ik vanaf vorige week weer 1,1 kg kwijt ben en sinds de eerste dag van april ben ik 20,3 kg verloren. Niet te geloven. Twintig kilogram in drie maanden. Ik begin nu wel trots te worden. Maar voordat ik verder ga, wil ik nog even terug komen op mijn vorige blog.

 

Daar vertelde ik dat ik vind, dat iedereen deze afvalrace kan doen. Daar ben ik nog steeds van overtuigd, maar ik wil wel een nuance aanbrengen. Er kunnen verzachtende omstandigheden zijn om niet direct te kunnen beginnen met afvallen. Er zijn namelijk altijd uitzonderingen op de regel. Het enige wat ik vorige week wilde meegeven is dat ik om mij heen ook van mensen ervaar, dat ze te snel de verdediging zoeken. Ik heb het op sommige momenten ook moeilijk mensen, maar ik ga de strijd aan met mijzelf. Ik durf die pijn te ervaren. Ik durf die fysieke ongemakken te negeren en als ik het echt moeilijk heb, dan zorg ik dat er mensen om mij heen zijn om mij te helpen en te ondersteunen. Dit is wat ik vorige week wilde aangeven, dus ik hoop dat dit nu uit de wereld is.

 

Maar nu even nog wat leuks vertellen, want ik ben deze week eindelijk een riem gaan dragen. Ja, mijn broek ophalen was in het begin leuk, maar dat begint ook te vervelen. Ik kan je zelfs zeggen, dat ik al na een aantal dagen een nieuw gaatje heb moeten maken in de riem. Geweldig he? Goed, ik ga mij weer voorbereiden op de schitterende uitputtingsslag in de sportschool, dus ik wens iedereen een fijne dag, een fijn weekend en alvast een gezond volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 12:

Vrijdag 23-06-2017:

 

…“I faced it all and I stood tall. And did it my way.”… (My way – Frank Sinatra).

Vanochtend ging het schitterende nummer van ‘The voice’ door mijn hoofd, toen ik wakker werd. Het is namelijk weer vrijdag en het is tegenwoordig zo dat ik uitkijk naar deze dag. Het is voor mij niet meer de vraag of ik kilo’s verlies, maar meer hoeveel er dit keer af is gehaald. Dat is toch wel een mentaliteitsverandering, die zijn weerga niet kent. En je ziet het. Op de foto staat, dat ik deze keer het gewicht van 115,8 kg heb gehaald. Ten opzichte van vorige week is er dus 1,3 kg af en als ik kijk naar het begin van de actie heb ik al 19,2 kg laten verdwijnen. Dat betekent dus, dat volgende week, als het drie maanden geleden is, het goed mogelijk is dat er 20 kg af kan zijn. Niet te geloven. Dat zou dan 2/5 deel zijn, oftewel 40%. Eigenlijk verbaas ik mijzelf nu elke keer. Maar hoe komt dit nu?

 

Allereerst is het toverwoord: “Discipline.” Ik eet en drink nog steeds hetzelfde als de eerste week van ‘de winst van het verlies’. En dat is gelijk het allerbelangrijkste middel om af te vallen. Wanneer je het lukt om jezelf vol te pompen met discipline, dan is de rest van de reis veel minder moeilijk. Je kunt namelijk niet die taart, cake, koek, chocolade eten en tegelijkertijd afvallen. Je moet er iets voor doen. En ik heb het er al eens eerder over gehad; wanneer de discipline goed is, dan is het mogelijk om jezelf doelen te stellen, jouw eetpatroon helemaal om te gooien en ook zonder problemen te sporten. En geloof het of niet, ik kijk zelf inmiddels uit naar de vrijdag en de dinsdag om weer alles uit mijn lichaam te halen.

 

Kan iedereen dit doen? Ja, dit kan. Maar je moet het echt willen. Dan lukt het je ook. Geen excuses, geen smoesjes, geen andere redenen geven om het niet te doen. Gewoon doen. Ik ga nu stoppen, want ik ga ervoor zorgen dat ik alles gereed heb om naar de sportschool te vertrekken. Alvast een fijn weekend en een schitterende week. Heb het goed en hou het goed.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 11:

Vrijdag 16-06-2017:

 

Deze week had ik een revelatie. Ik rende voor het eerst een trap op. Nou zou je misschien kunnen zeggen: “Dat doe ik elke dag.” Bovendien was de reden ook nog eens een beetje dom. Ik was iets vergeten. Maar goed, het feit dat ik de trap op kon rennen, iets wat ruim twintig jaar geleden voor het laatst mogelijk was, was voor mij een openbaring. Ik voelde me eigenlijk als herboren. Wat zo’n simpel feit al niet kan doen in een mensenleven. Tevens besloot ik deze week om mijn volgers ook eens te trakteren op een andere foto, dan een foto van de weegschaal met mijn voetjes erop. Ik besloot om mijn profielfoto op Facebook te vervangen met een ‘full-frontal’ foto. En de reacties waren overweldigend. Iedereen heel erg bedankt daarvoor.

 

Maar goed, over tot de orde van de dag. Het is weer vrijdag, dus ik heb weer op de weegschaal gestaan en ik kan gelijk vertellen. Het is weer gelukt. Op de foto is duidelijk te zien, dat nu de teller staat op 117,1 kg. Dit betekent dat er sinds vorige week 1,2 kg weer af is gegaan en dat het totale gewichtsverlies sinds 1 april staat op: 17,9 kg. Niet te geloven, maar ik ben nog maar een paar weken verwijderd van de twintig kilo grens. Ik hoorde gisteren iemand zeggen, dat ik zelfs straal. En dat is ook gewoon zo. Ik voel me fantastisch. Alles gaat lekkerder en vooral het leven lacht mij gewoon toe. Ik ben in een ‘flow’ en dat is heerlijk. Dan is het ook niet zo erg, dat mijn eigen persoonlijke coach op de sportschool vier weken op vakantie is. Ik ga gewoon door.

 

De komende weken is het dus voor mij een uitdaging om die grens van 115 kg te halen. Ik ben er nog maar 2,1 kg van verwijderd. Duim dus voor me. Ik wens iedereen een fantastisch weekend en een heel goede week toe. Tot volgende week vrijdag.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 10:

Vrijdag 09-06-2017:

 

Een aparte week ligt achter ons. Toen ik vorige week vrijdag mijn blog online had gezet kon ik nog niet bevroeden dat er zoveel zou gebeuren. Natuurlijk heb ik het in eerste instantie over de dood van de twee 14-jarigen Romy en Savannah, maar ook de aanslag in Londen had veel indruk op mij achtergelaten. Vooral omdat ik zo’n speciale band met die stad heb. Dus de reeks van de afgelopen zeven dagen begon heel vreemd. Als ik dan naar mijn eigen leven bekijk ging mijn strijd tegen de kilo’s onverminderd door. En ik was ook nieuwsgierig of ik deze week goed door zou komen, omdat mijn persoonlijke begeleider vier weken op vakantie ging. Zou ik het redden? Zou ik alleen verder kunnen? Ik kan jullie al direct zeggen: “Natuurlijk kan ik dat.”

 

Wanneer je in een flow zit en daadwerkelijk gemotiveerd bent, dan ga je gewoon door met knallen. Afgelopen dinsdag stond ik dus zonder hulp in de sportschool weer mijn best te doen. Nou ja, alleen? Ik merkte dat ik inmiddels een fenomeen was geworden in de sportschool, want overal begonnen mensen mij te ondersteunen, een praatje met mij te maken en te helpen, als ik hulp wilde hebben. Verder bleef ik gewoon mijn eetpatroon voortzetten en vanochtend was het resultaat zichtbaar. Want op de foto is te zien, dat ik vandaag 118,3 kg woog. Dat is dus een verlies van 16,7 kg sinds 1 april. Ik moet zeggen, dat elke vrijdag dus mijn dag echt fantastisch begint, want het blijkt maar weer dat het helemaal niet zo moeilijk is. Als je maar doorzet!

 

Hoe gaat het nu verder? Heel simpel. Ik ga gewoon door. Ik ben nieuwsgierig, wanneer het punt komt dat het afvallen minder gaat worden. Want dat dit gaat gebeuren is voor mij niet meer een vraag, maar het tijdstip probeer ik zo lang mogelijk uit te stellen. Kijk, ik verlies wel kilo’s, maar ik creëer ook spieren. En spieren zijn zwaarder dan vet. Toch blijf ik positief, want ik zal overwinnen. Ik ben zo blij, dat ik deze keuze heb gemaakt en ga mijzelf nu voorbereiden op een nieuwe werkdag en een nieuwe heerlijke training in de sportschool. Want ik ben er verslaafd aan geraakt. Een goede verslaving dit keer. Ik wens iedereen een fijn weekend en een fijne volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 9:

Vrijdag 02-06-2017:

 

Het is weer vrijdag. Het is weer vrijdag. Wanneer je iets herhaalt, dan klinkt het beter (heb ik gehoord). Toch werd ik met knikkende knieën wakker, want vorige week had ik aangekondigd dat de eerste magische grens binnen handbereik was. Zou het me deze week gelukt zijn om de grens van de 120 kg te vermorzelen? Nu kan ik de uitkomst uitzonderlijk lang kunnen verzwijgen, alleen is bij deze blog zo’n mooie foto door mij neergezet. Het is dus geen geheim meer. Het is gelukt. Vanochtend stond op de weegschaal, dat ik 119,6 kg weeg. In vergelijking met vorige week is er 1,1 kg verdwenen als sneeuw voor de zon. En sinds het begin van de actie (twee maanden geleden) ben ik 15,4 kg kwijt geraakt. Eigenlijk best uniek. Maar het was deze week niet gemakkelijk.

 

Allereerst had je de temperatuur. Mensen, die mij kennen weten dat ik echt warm en broeierig weer fantastisch vind. Komt waarschijnlijk doordat ik drie jaar lang in het schitterende land Suriname heb gewoond. Ik heb daar zo’n fantastische tijd meegemaakt en ben zo verweven met dat land, dat ik zeker nog een keer terug ga, om daar te wonen. Dat is een belofte die ik heb gedaan aan de mensen, die ik daar ken en daar hou ik me aan. Maar goed, terug naar de temperaturen. Want deze week was het lekker warm in Nederland en dat vind ik heerlijk. Alleen het is niet bevorderlijk, wanneer je wilt sporten en afvallen. Door de warmte word je namelijk loom. Bovendien had ik deze week door, dat mijn lichaam echt moest herstellen van het sporten. Dit heb ik natuurlijk toegestaan. Des te geweldiger dat er toch weer een kilo vanaf is.

 

Nu de komende week. Mijn persoonlijke coach bij de sportschool gaat morgen een maand op vakantie. Dit kan natuurlijk een negatief effect hebben, maar wees gerust, dat heeft het niet. Het is voor mij een extra stimulans om een paar stappen extra te nemen. Ik ben nu twee maanden samen met hem opgetrokken. Er zijn 15 kilo’s verdwenen. Buiten het feit dat ik hem wekelijks via What’s App op de hoogte hou, is het zonde als ik het nu laat verslonzen. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Daar heb ik genoeg doorzettingsvermogen voor. Ik wens iedereen een fijn weekend, fijne Pinksteren en een fantastische week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 8:

Vrijdag 26-5-2017:

 

Een fantastische week ligt achter mij. Ja, mensen. Deze week is er enorm veel gebeurd en allemaal goede verhalen dit keer. Laat ik beginnen bij vanochtend. Na een week liep ik weer slaperig naar beneden om uiteindelijk in de badkamer tot stilstand te komen. En daar stond hij dan. De weegschaal. Ik stapte erop af, als een strijder die voor het eerst het slagveld ging betreden. Vol twijfel, maar ook zelfverzekerd. Toen ik erop stond haalde ik even diep adem en keek toen naar beneden. Het resultaat van mijn waarneming is natuurlijk weer te zien op de foto hiernaast, maar ik kon mijn ogen eerst niet geloven. De honderdtwintig kilo grens is in zicht. Ik zag dat het gewicht vandaag op 120,7 kg beland was. Een top einde van een top week, want er is meer gebeurd deze week.

 

Laat ik namelijk verder gaan met maandag. Deze week was het heerlijk weer, dus maandagochtend besloot ik om met mijn hond vanaf mijn huis naar het dichtstbijzijnde grote honden uitlaatplaats te lopen. Dit was een wandeling van ongeveer 6 kilometer. Eenmaal aangekomen hebben we hier ook nog wat gewandeld (ongeveer een kilometer) en daarna begonnen aan de weg huiswaarts. Uiteindelijk bleek de slotsom van de wandeling ruim 13 kilometer te bedragen. Ik had bij het begin van “De winst van het verlies” nooit kunnen bedenken dat ik dat zou kunnen doen. En het ging nog redelijk gemakkelijk ook (waar de terugweg natuurlijk iets moeilijker was dan de heenweg). Natuurlijk deed ik het halverwege de week op woensdag nog een keer dunnetjes over, maar dit keer was het een wandeling van 14 kilometer en liep ik ergens anders naar toe. Ik vond het heerlijk. En mijn hond natuurlijk ook.

 

Tot slot wil ik het nog even hebben over de sportschool. Hier gaat het namelijk ook voorspoedig. Natuurlijk ben ik gezegend met een persoonlijke trainer, waar ik geen extra geld voor hoef neer te leggen. Was dit wel het geval, dan had ik dat ook gedaan hoor, want het belang van een goed lichaam is niet in geld uit te drukken. Maar ik merkte deze week, dat de vooruitgang wel weer een nieuwe weg is in gegaan. Het is fantastisch, dat mijn trainer mij helpt en stimuleert, maar deze week heb ik ook ervaren dat wanneer hij bijvoorbeeld een keer ziek zou zijn, dat ik gewoon door kon gaan op deze weg. Het is namelijk fantastisch om te luisteren naar je lichaam en te kijken of het steeds zwaardere uitdagingen aan kan. Dit was te merken bij eigenlijk alle onderdelen, maar vooral bij het onderdeel ‘planking’.

 

Bij ‘planking’ lig je met je buik op de grond en steun je op je ellenbogen, onderarmen en neuzen van je schoenen, waarbij je als een plank je lichaam recht boven de grond houdt. Dit probeer je zo lang mogelijk vol te houden. De eerste keer (op 7 april) kon ik het net 5 seconden vasthouden. Mijn coach zei dat we dus 6 x 5 seconden gingen doen. Begin deze week lukte het om 4 x 30 seconden vast te houden, waarbij ik de laatste keer het zelfs tot 36 seconden kon volhouden. Duidelijk een vooruitgang dus. Ik ben zeer benieuwd wat het vandaag gaat worden. Daar zal ik volgende week nog wel even op terugkomen. Ik wens iedereen alvast een fijn weekend en een heel goede volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 7:

Vrijdag 19-5-2017:

 

Vandaag begin ik met het werkwoord: “Diëten.” Eigenlijk is dat best een grappig woord. Het lijkt een samenvoeging van de woorden ‘die’ en ‘eten’. Toch wel frappant, omdat je eigenlijk minder eet (tenminste dat is de associatie, die men bij dat woord heeft). Maar dat is niet het enige wat ik aan te merken heb op dat werkwoord. Nee, er is nog een tweede aspect en misschien wel het belangrijkste. Een dieet heeft namelijk een begin en een einde. Met andere woorden, als men wil afvallen dan gaat men beginnen aan een dieet. Vervolgens valt men af en aan het einde van het dieet is men kilo’s kwijt en stopt het dieet. Maar dan? In veel gevallen valt men weer terug in het oude patroon en komen de kilogrammen weer in rap tempo terug. Daarom is mijn stellige overtuiging, dat diëten niet helpt.

 

Toch wil ik mijzelf niet direct als expert bombarderen. Ik ben het gevecht met de kilo’s ook aangegaan zonder veel erover te weten. Alleen is er bij mij wel het besef gekomen, dat verandering de beste optie zou zijn voor mij. Wanneer je wilt afvallen, dien je goed naar jezelf te kijken. Wees eerlijk en hou alles tegen het licht. Kijk naar jouw leven en probeer goed in kaart te brengen hoeveel je eet, hoeveel je sport en wees eerlijk. Vervolgens was voor mij het beste om alles resoluut te veranderen. Dus niet minder eten en drinken, maar spullen vervangen. Het is namelijk heel simpel. Als je minder calorieën binnen krijgt, als dat je verbruikt val je af. Wanneer je wil beginnen, zoek dan uit wat voor jou het beste is om vol te houden. Dit laatste is zeer belangrijk, want jij moet er mee aan de slag. Iedereen zal adviezen klaar hebben staan, maar niet alles past bij jou. 

 

Zo ben ik ook te werk gegaan. Ik ben nu goed op weg, maar zal hier eigenlijk mijn hele leven mee bezig moeten blijven. En dat is goed. Zorgen voor je lichaam stopt niet na het afvallen, dat blijf je doen. Zo ook op deze vrijdag. Ik heb weer op de weegschaal gestaan en zoals jullie op de foto zien, is er weer een kilo af. De teller staat nu op: 122,1 kg. In het totaaloverzicht is overigens te zien, dat het afvallen er nog wel is, maar de verschillen zijn minder. Niet erg. Ik sport twee keer in de week, dus mijn lichaam creëert  ook spieren. Deze wegen zwaarder dan vet. Bovendien moet het niet snel gaan. Het dient wel gezond te blijven. Overigens wil ik iedereen bedanken voor de lieve woorden, die ik vorige week mocht lezen. De motivatie is er weer en ik ga ervoor.

 

Ik wens iedereen een heel goed weekend toe en een fijne volgende week.

 

Met vriendelijke groeten

 

Peter van der Stoep

Blog 6:

Vrijdag 12-05-2017;

 

De vijfde week. De weg naar het ultieme doel is al goed op gang. Toch had ik het deze week voor het eerste keer even moeilijk. Ja, mijn lichaam ging gewoon wel door, maar ik voelde toch een kracht, die ik nog niet eerder had ontdekt. Laat ik eens proberen om dit uit te leggen.

 

Wanneer je namelijk probeert af te vallen, dan is het in het begin allemaal ‘hosanna’. Het gaat lekker, je maakt grote sprongen en het is ook nog eens duidelijk te zien. Mensen om je heen merken een verandering en zijn allemaal blij voor je en voornamelijk verrast. Deze euforie blijft helaas niet, want iedereen is logischerwijs met zijn of haar eigen dingen bezig en dat is goed. Ik klaag daar ook zeker niet over, het is meer een constatering van een terecht feit. Maar na een tijdje merk je toch dat je een apart gevoel krijgt.

 

Een gevoel, dat je in het sporten wat minder zin krijgt. Het gevoel dat je het echt alleen voor jezelf doet. Wat logisch is. Dat gevoel had ik de afgelopen week een beetje. Niet dat ik nu gelijk weer de neiging had om veel te drinken en te eten, maar het sporten in de sportschool ging dus ietsje minder vlot. Dit zit natuurlijk in mijn hoofd en ik ben de enige die dit proces weer een boost kan geven. Maar omdat ik graag eerlijk in mijn blogs wil blijven, geef ik nu ook gewoon aan, dat het soms ook niet gemakkelijk is. Gelukkig laat ik mijzelf niet kennen.

 

Nu ben ik weer aanbeland op vrijdag en vanochtend heb ik weer gewogen. Gelukkig kan ik vermelden dat er weer een kilo af is. De teller staat nu op 123,1 kilogram. In vergelijking met vorige week is er dus precies een kilo af en heb ik sinds de start van deze strijd nu 11,9 kg verloren. Toch een unieke prestatie en ik ga door, want dat het loont wel. De kleren gaan losser zitten, de knieën bewegen soepeler en zelfs in de supermarkt werd opgemerkt dat mijn jas meer aan mijn lijf hangt, dan echt om mij heen zit.

 

Ik wens iedereen een fijn weekend en een fantastische volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 5:

Vrijdag 5-5-2017:

 

Wat een gelukzalig gevoel. Het is Bevrijdingsdag 2017, maar het is in meerdere opzichten een bevrijding. Het is namelijk ook weer vrijdag. Vrijdagnacht, nadat ik al slaperig op sta, loop ik naar de weegschaal. En warempel, vandaag heb ik weer kilo’s verloren ten opzichte van de vorige week. Wanneer je naar de foto kijkt, dan zie je dat de teller nu staat op 124,1 kg. Dit betekent dat er 1,9 kg met de noorderzon is vertrokken. En sinds de start van “De winst van het verlies” heb ik nu 10,9 kilogram verloren. Binnen een tijdsbestek van een maand.

 

Deze blog schrijf ik vlak voordat ik weer naar de sportschool mag. Ja, precies. Ik schrijf mag. De eerste keer in de sportschool vond ik het nog moeilijk, lastig zelfs. Maar ik wist dat ik het moest doen. De knop moest om en door de hoeveelheid water dat ik drink (maximaal 3 liter, niet meer want dan is water slecht voor je) is deze knop vastgeroest en gaat niet meer terug. Al na een week, voelde ik aan mijn lichaam, dat ik sport nodig had. Dit komt volgens mij voornamelijk, omdat ik het standaard nu twee keer in de week doe. Deze regelmaat is belangrijk.

 

Zal ik nu een expert worden in het afvallen? Nee, dat denk ik niet. Ik luister naar mijn lichaam en probeer aan te voelen wat goed voor mij is. Vind ik havermout of cornflakes vies? Dan eet ik het niet. Het is klinkklare onzin, dat je eten moet eten, wat je niet lekker vindt. En wat ook belangrijk is voor mij, om bepaalde etenswaren en drank af te zweren. Hiervoor heb ik dus wel iets in de plaats gezet (zie mijn eerdere blogs). Nu krijg ik te horen, dat ik op een gegeven moment mijzelf wel weer een wijntje mag gunnen. Ik vind dat voor mijn persoontje onzin. Want waarom is het zover afgegleden? Gemakzucht. “Niet omdat het moet, maar omdat het kan.” Daar moet ik dus zelf rekening mee houden.

 

Dit ga ik dus volhouden, want het is echt een gelukzalig gevoel om steeds meer kilo’s kwijt te raken. Ik wens iedereen een fijne Bevrijdingsdag, een gezellig weekend en een fijne volgende week toe.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 4:

Vrijdag 28-4-2017

 

“De beste manier om te betalen voor een mooi moment, is ervan te genieten.”

Deze schrijver begint op de laatste vrijdag in april met een uitspraak van de Amerikaanse auteur Richard Bach. Het is namelijk bijna een maand geleden, dat het idee van ‘de winst van het verlies’ ontstond. Op zaterdag 1 april was ik op de Paul van Vlietacademie, waar ik in een gesprek met één van de directeuren besloot om het roer om te gooien. Nu bijna een maand later heb ik wederom gewogen en na vier keer wegen staat nu de teller op 126,0 kg (zie de foto). Dit betekent, dat sinds de start ik negen kilo kwijt ben geraakt. En nog wel in de maand met veel verleiding (Pasen, Koningsdag). Dus hier geniet ik wel even van.

 

En dat is logisch, want alles gaat nu ook gemakkelijker. Het lopen gaat gemakkelijker, het sporten in de sportschool gaat gemakkelijker. Deze week heb ik door Koningsdag niet kunnen zwemmen (zwembad was dicht), maar dat maakt ook niet echt uit. Het verlies van de kilo’s is nog steeds gegarandeerd en het blijft waarschijnlijk ook nog wel even doorgaan. Het is namelijk sinds 7 april niet meer gebeurd dat ik een biertje heb genomen. Frisdrank, sterke drank, wijn en andere soorten dranken met alcohol hebben ook geen toegang gekregen tot mijn lichaam. Hiervoor in de plaats zijn nog steeds drinkbouillon, water en tomatensap de standaarddranken. Het geheim zit hem dus niet in minder eten of drinken, maar meer in het vervangen.

 

Vervangen van slechte gewoontes, door goede gewoontes. Wat wel belangrijk is, is dat je dan niet te ver gaat. Luister naar je lichaam en denk er goed over na. Net als alle goede adviezen, die jouw kant op komen. Iedereen heeft namelijk een idee, over het afvallen. Maar niemand weet hoe jouw lichaam daarop reageert. Ik sport standaard twee keer per week op vaste tijden in de sportschool, maar dat is mijn traject. Dat is gebouwd op mijn gevoel richting mijn lichaam. Sinds ik kilo’s kwijt raak en het ook zichtbaar wordt, krijg ik steeds meer de vraag: “Hoe doe je dat toch?”. Dan is eigenlijk het antwoord, dat je op onderzoek moet gaan naar wat bij jouw lichaam past. Alleen dan kun je jouw lichaam terugbetalen voor een mooi moment. Geniet van het weekend, geniet van de volgende week. Dan doe ik het ook.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Peter van der Stoep

Blog 3:

Vrijdag 21-4-2017;

 

“Het vereist uiterlijke moed om te sterven. Het vereist innerlijke moed om te leven”. Met deze inspirerende quote van de Chinese filosoof Lao-Tse, begin ik deze nieuwe blog. En geloof het of niet. Pasen heb ik overleefd. Nee, ik doel hier niet op de door mij alom gerespecteerde Jezus. Maar ik heb het over mijzelf. Pasen heb ik overleefd. Een zin dat sinds vanochtend continu door mijn hoofd spookt. Want het is weer vrijdag. Mijn eigen wekelijkse meetmoment. Slaapdronken stap ik rechtstreeks in mijn onderbroek vanuit mijn bed samen met mijn telefoon op de weegschaal. Vanochtend was het niet anders. Maar ik was direct klaar wakker.

 

Er was weer wat verdwenen. Op de foto zie je het resultaat. De teller staat nu op 127,5 kg. Dit betekent dat in vergelijking met vorige week er 1,7 kilogram vertrokken is met de noorderzon. En in vergelijking met de start ben ik al 7,5 kilogram kwijt. Wat ben ik blij. Wat ben ik trots en ook een tikkeltje opgelucht. Het gaat namelijk best gemakkelijk. Natuurlijk heb ik het niet over het twee keer afgebeuld worden in de sportschool. Dat is soms best zwaar, maar de begeleider die (Godzijdank) bij mij blijft motiveert mij zo natuurlijk en zo goed, dat het te doen is. Ik heb het ook niet over het baantje zwemmen op donderdag.

 

Ik heb het hier over het eten. Ik eet natuurlijk gewoon in de avond. Geen aangepast voedsel, maar gewoon normaal. Als ontbijt neem ik nog steeds twee sneetjes roggebrood met smeerkaas en twee gekookte eieren. Ik drink mijn Maggi drinkbouillon, tomatensap en water. Ik neem tussendoortjes in de vorm van groente en fruit. Heeft mijn lichaam dan behoefte aan suiker en zoetigheid? Nee, niet. Dat komt gewoon omdat mijn innerlijke moed heel sterk is. Ik kijk al weer uit naar de volgende meting. Het is een feit, dat het op een gegeven moment niet meer zo snel gaat, maar dat is niet erg. Als er maar een positieve verandering zichtbaar is. Ik ga genieten van dit fantastische resultaat. Iedereen een fijn weekend en alvast een fijne volgende week toegewenst.

 

 

Groeten van Peter van der Stoep

Blog 2:

Vrijdag 14-4-2017;

 

Vanochtend moest ik denken aan een spreuk van wijlen Johan Cruijff: “Vaak moet er iets gebeuren, voordat er iets gebeurt.” Het is nu een week geleden, dat ik de reis; “De winst van het verlies.” begon en ik krijg vaak de vraag hoe het gaat. Nou, vanochtend heb ik weer gewogen. Het resultaat is hoopvol. Ik ben de grens van 130 kg overgegaan, want zoals jullie kunnen zien op de foto weeg ik nu: 129.2 kg.  Mijn eerste mijlpaal heb ik dus bereikt. Natuurlijk ben ik nog niet klaar en ook ik weet dat de eerste weken het verlies het snelst is. Dat is logisch, maar tegelijkertijd een stimulans om het tegendeel te gaan bewijzen. Maar wat doe ik er nu voor?

 

Allereerst ben ik dus twee keer per week een uur gaan fitnessen en één keer in de week ben ik in het zwembad te vinden om baantjes te trekken. Fietsen en (hard)lopen kan en mag ik (van mijzelf) nog niet. Daar moet ik nog lichter voor zijn, anders is het een aanslag op mijn knieën. Verder heb ik de volgende dingen verbannen uit mijn leven; ‘Bier, alle frisdranken, chocolade, snoep, chips, koek en andere dikmakers”. Moet ik mijzelf echt alles ontzeggen? Ja, dat moet ik. Anders kom ik nooit tot resultaat, maar ik heb het vervangen. Ik drink de hele dag water, tomatensap en Maggi drinkbouillon (is zout, maar wel vullend). Ik eet me helemaal blauw aan tomaten en komkommer.

 

Ik eet fruit (veel appels en mandarijnen), wat nog wel verminderd kan worden in de toekomst. Verder neem ik soms een ongezouten pinda, maar dat zal gemiddeld vijf pinda’s per dag zijn. Ik kauw nog wel kauwgom en eet vaak haring met uitjes (wat wel goed voor me is). Je ziet het is een gedegen schema, waarover is nagedacht. Ik ben zeer gemotiveerd en kijk per dag, wat ik aankan en wat er bij mij past qua eten en bewegen. Het kan dus net zo goed zijn, dat ik over twee weken een ander eetpatroon heb en dat ik ben gestopt met zwemmen. Echter de verbanning van het slechte eten en drinken gecombineerd met de fitness zal blijven. Is het dan gemakkelijk? Nee, dat niet.

 

Het gebeurt vaak dat mijn maag protesteert en dat ik tijdens het boodschappen doen moeite heb om door te lopen. Maar het lukt me wel om hier mee om te gaan. En waarom? Dat is simpel. Het zit namelijk allemaal tussen je oren. De wil om te slagen, de wil om door te zetten, de wil om alleen dit te laten slagen is dusdanig groot, dat het mij gaat lukken. Hoe moeilijk ik het soms ook heb. Ik ga er gewoon voor. Ik wil iedereen nu alvast bedanken voor de steun en de positieve feedback. Het geeft een kick om te horen, dat mensen trots zijn op mij en geloven dat het mij lukt. Op naar volgende week!

 

Een fijne week toegewenst.

 

Groeten van Peter van der Stoep

Blog 1:

Zaterdag 08-04-2017;

 

Vorige week had ik een visioen. Een visioen van een theaterdier, die jarenlang het publiek aan het vermaken is, met een strak lijf. Mijn hoofd was te zien op grote affiches en de rijen stonden meterslang achter de kassa een filecomplex te creëren. Het was fantastisch om te zien hoe de mensen elke avond plezier hadden met mijn grappige anekdotes. Het was heerlijk om te ervaren dat duizenden dames hun erotische diensten gratis aanboden, omdat ze een strak lijf toch beter vonden dan de uitgezakte lijven die hun echtgenoten elke dag doelbewust voor de spiegel aan het showen waren. En toen deze visioen aan de horizon vertrokken was keek ik naar beneden.

 

Mijn dikke buik begroette mij met een glimlach. Deze glimlach ging door merg en been en het zorgde voor een pijnlijke realiteit. De enige manier om visioenen werkelijkheid te laten worden, is actie ondernemen en wel gauw. Mede door de gigantische wil om de Paul van Vlietacademie met succes af te ronden en een gesprek met een directeur van deze academie bedacht ik de actie van “De winst van het verlies”. Het doel hierbij is de Paul van Vlietacademie succesvol af te ronden. Het middel is binnen een jaar 50 kilogram kwijt te raken Op zondag de tweede april besloot ik om mijzelf te wegen. Ik woog 135 kilogram, dus mijn nieuw streefgewicht is 85 kilogram. Ik besloot een paar dagen uit te trekken om verschillende onderdelen in gang te zetten en de start op vrijdagochtend 7 april 2017 om 00.01 uur te laten plaatsvinden. Een zeer goed streven en het gaat mij lukken. Weet u waarom?

 

De intrinsieke motivatie is hoog en zal hoog blijven omdat de academie het ultieme doel is. Ik start daar komende september met lessen volgen. Om dit goed te laten slagen, wil ik dit een succes laten worden. Ik heb besloten om elke dinsdag en vrijdagochtend vlak voor mijn Sandd postwijk naar de sportschool te gaan om mij daar te laten afbeulen door een trainer. Ja, ik wil deze actie zelf op maat maken. Dit betekent dat ik de expertise nodig heb van vele personen. Niet voor die zo bekende ‘stok achter de deur’, want die heb ik niet nodig. Maar vanwege het zorgvuldig aanpakken van deze uitdaging. Gaandeweg deze uitdaging probeer ik meer dingen te plannen.

 

Het gaat moeilijk worden. Het gaat zwaar worden, maar ik heb twee dingen, die ik altijd mijzelf voorhou:

-          Moeilijk betekent niet onmogelijk.

-          Je bent pas klaar met leren als je tussen zes planken onder de grond ligt.

Ik heb mijn gewicht op sociale media verspreidt en op mijn website neergezet, om duidelijk aan te geven dat het serieus is.

 

Wanneer je de foto bij deze blog bekijkt, dan zie je dat er nu al vooruitgang te zien is. Maar wat kun jij, de lezer nu doen om mij te helpen:

1.       Er gewoon te zijn. Vraag geregeld aan mij hoe het gaat. Alleen dat al helpt enorm veel.

2.       Heb je advies, dan mag je dat best geven. Ga er alleen van uit, dat ik zelf kijk of dit advies geschikt is voor mij. Het moet bij mij passen, in mijn werkprogramma passen en ik moet vooral het nut ervan in zien.

 

Ik probeer elk weekend deze blog te vernieuwen, zodat jullie een goed zicht hebben, maar verwacht geen schema’s en grafieken. Ik weeg maar 1x per week en die foto staat bij deze blog.

 

Ik ga het redden, dat weet ik zeker.

 

Een fijne week toegewenst,

 

Groeten van Peter van der Stoep